Preskoči na glavno vsebino

Pravljica

 

V dolini za devetimi mesti je živelo dekle po imenu Genofefa. Imela je sestro dvojčičo in vsaka je imela svojega psa. Sestri je bilo ime Genopepa. Črnemu psu je bilo ime Geri, rjavemu pa Gorge.

Genofefa je ima dolge črne lase, eno oko je imela modro, drugo rjavo. Bila je visoka in suha. Zelo rada se je oblačila v črno-zelena oblačila in imela je psa Gerija. Njena sestra Genopepa je imela kratke rjave lase. Bila je majhna in oblačila se je v pisana oblačila. Njenemu psu je bilo ime Gorge. Nekega vročega poletnega dne so se odločili, da se opravijo do potoka. Če so želeli priti do potoka, so morali skozi debelo staro drevo, v katerem so živeli škratje, ki so bili zelo nagajivi. Nosili so zelene kape, rdeče majice in velike čevlje. Vsi so se jih bali. Ko so prišli do drevesa, so zelo počasi vstopili, saj jih je bilo strah. Niso vedeli, kaj jih čaka. Vstopili so in ugotovili, da je vse čisto normalno in da škratov ni doma. Hitro so oddrveli do konca drevesa. Bolj so se približevali otoku, vedno glasneje so slišali razne glasove. Ko so prišli do potoka, pa ni bilo nikogar. Kljub začudenju, da ni nikogar in da nekaj ni v redu, so se odločili, da se bodo ob potoku igrali in se kopali. Genofefa in Genopepa sta se igrali vsaka s svojim psom, tako da sta v vodo metali veje, ki sta jih psa našla na poti in jih veselo in razigrano nosila obema dekletoma. Za grmom se je naenkrat zaslišal nek krik. Izza grma so skočili škratje, ki so napadli Genofefo. Porinili so jo v vodo, kjer je z glavo treščila ob skalo. Pomagati ji ni mogla niti sestra Genopepa niti njuna psa.

Genofefa je bila prepričana, da je umrla, vendar jo je iz globokega spanca prebudil njen pes Geri. Tako je ugotovila, da so vse to bile samo sanje in da škratje ne obstajajo.

Mia MEZNARIČ, 6. b

 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

My terrible holidays

I remember my last year's holidays. It was in summer. I was home alone so I invited my friends to come over. We decided to go to the swimming pool. Then it suddenly started raining! Afterwards we wanted to make some popcorn but there wasn't any. Rain stopped and sun showed itself so we went out. One of us had the idea that we should go to our river Mura. "So it be," we said. We took our bicycles, but I had a flat tire so I had to walk. I thought it couldn't be worse but then it started raining again. I waited under the tree and yelled to others: "Wait!" They didn't hear me. It was getting dark. I turned back and went home. Next day, when my family came home, I remembered that we are going to Italy. I grabbed my luggage and ran to the car. When we arrived to the hotel, I wanted to put my things out of my suitcase, but it was completely empty. I forgot to pack my things at home! I jumped on bed and wanted to sleep, but our neighbors were so loud.

Likovne pesmi (8. razred)

Namigi za branje - Nevidni meč

  A N T H O N Y         H O R O W I T Z NEVIDNI MEČ                                                              Alex Rider       Gospod Blunt     Skorpia      MI6      Tom      Stražarji      KRATEK OPIS Prebral sem še četrto knjigo za bralno značko. Ta knjiga je Alexa spravila na napačno stran, k Skorpiji. To je bila tajna organizacija, ki je sprejemala denar za najrazličnejše potege, ki so oškodovali svet.  Tokrat se je Alex napotil v Benetke na dvotedenske počitnice. V resnici je pa bil tam, da najde Skorpijo. Jasen mu je pred smrtjo rekel, naj v Benetkah poišče Skorpijo in odgovore na smrt njegovega očeta. Našel je ladjo, ki ji je sledil do zabave v eno od vil.   Srečal je Nilela, ki je Alexa premagal, ter ga dal v zaboj v kleti. Alex je komaj čez nekaj časa opazil, da ga bo plima utopila. Hitro se je rešil in ko je naslednjič spoznal Nila, je bil do njega prijazen. Ko je Nile razstrelil farmacevtsko družbo Constanto je Alexa peljal h gospodični, ki je vodila Skorpijo. Tam