Preskoči na glavno vsebino

Naravoslovni dan v živalskem vrtu

26. septembra 2012 smo se zjutraj ob 6.20 zbrali pred šolo.

Skupaj z učitelji smo odšli na avtobus, ki nas je že čakal. Pot do Ljubljane je bila zelo dolga, vendar smo se na avtobusu zelo zabavali. Ko smo prispeli do Ljubljane, smo si najprej ogledali hišo eksperimentov. Nad razstavljenim smo bili navdušeni.

Končno smo ob 13.00 prispeli v živalski vrt. Tam nas je pričakala gospa Nataša, ki nam je pokazala kačo. Lahko smo jo tudi potipali. Ob 13.30 smo se lahko sami sprehodili po živalskem vrtu. Ogledali smo si veliko živali. Videli smo žirafe, zebre, medvede, morske leve in opice, ki so nam bile vsem zelo všeč. Videli smo tudi koze, ki so bile zelo smešne. Ko smo končali z ogledom, smo šli na avtobus in se odpravili v McDonald's, česar smo se najbolj razveselili. Okrepčali smo se, odžejali in se ob 17.00 uri odpravili na avtobus.

Ta dan je bil za vse nas poučen, moje sošolci pa so povedale:

Zelo lepa izkušnja. (Žiga Meolic, 8.b)

Bilo je zelo zabavno, poučno in zanimivo. (Tisa Kučan Lah, 8.b)

Zelo zabavno, videli smo veliko živali. (Nika Škrilec, 8.b)

Naja Sever, 8.b
IP Šolsko novinarstvo

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

My terrible holidays

I remember my last year's holidays. It was in summer. I was home alone so I invited my friends to come over. We decided to go to the swimming pool. Then it suddenly started raining! Afterwards we wanted to make some popcorn but there wasn't any. Rain stopped and sun showed itself so we went out. One of us had the idea that we should go to our river Mura. "So it be," we said. We took our bicycles, but I had a flat tire so I had to walk. I thought it couldn't be worse but then it started raining again. I waited under the tree and yelled to others: "Wait!" They didn't hear me. It was getting dark. I turned back and went home. Next day, when my family came home, I remembered that we are going to Italy. I grabbed my luggage and ran to the car. When we arrived to the hotel, I wanted to put my things out of my suitcase, but it was completely empty. I forgot to pack my things at home! I jumped on bed and wanted to sleep, but our neighbors were so loud.

Likovne pesmi (8. razred)

Namigi za branje - Nevidni meč

  A N T H O N Y         H O R O W I T Z NEVIDNI MEČ                                                              Alex Rider       Gospod Blunt     Skorpia      MI6      Tom      Stražarji      KRATEK OPIS Prebral sem še četrto knjigo za bralno značko. Ta knjiga je Alexa spravila na napačno stran, k Skorpiji. To je bila tajna organizacija, ki je sprejemala denar za najrazličnejše potege, ki so oškodovali svet.  Tokrat se je Alex napotil v Benetke na dvotedenske počitnice. V resnici je pa bil tam, da najde Skorpijo. Jasen mu je pred smrtjo rekel, naj v Benetkah poišče Skorpijo in odgovore na smrt njegovega očeta. Našel je ladjo, ki ji je sledil do zabave v eno od vil.   Srečal je Nilela, ki je Alexa premagal, ter ga dal v zaboj v kleti. Alex je komaj čez nekaj časa opazil, da ga bo plima utopila. Hitro se je rešil in ko je naslednjič spoznal Nila, je bil do njega prijazen. Ko je Nile razstrelil farmacevtsko družbo Constanto je Alexa peljal h gospodični, ki je vodila Skorpijo. Tam