Skip to main content

Oko besede 2012

Branje v knjižnici


Na šolo je prišla knjižničarka Vesna iz Pokrajinske knjižnice in izbrala nekaj učen-cev za branje kratkih zgodbic na prireditvi v okviru Očesa besede 2012.

Za boljše branje smo morali veliko vaditi, zato smo imeli pri-prave. Priprave so potekale vsak drugi dan. Zgodbice smo pre-brali večkrat, saj smo si jih tako bolje zapom-nili. Priprave so trajale približno eno uro.


Ko je napočil dan za nastop, smo bili vsi malo nestrpni zaradi prisotnosti pisateljev na prireditvi. Dvorana se je napolnila, prireditev se je začela. Potrudili smo se in prebrali odlomke brez napak. Med branjem drugih učencev smo se ozirali po dvorani in prepoznavali obraze pisateljev. Sama sem takoj prepoznala Slavka Pregla. Bili smo nagrajeni z aplavzom zbranih, kar nam je veliko pomenilo.

Po prireditvi so nas pogostili, kot spomin na ta dogodek pa nas bodo spominjali podpisi in fotografije pisateljev.

Dona Vinkovič, 7.c
IP Šolsko novinarstvo

Pisatelj, ki si je večkrat razbil glavo 

V okviru programa Oko besede 2012 nas je na naši šoli obiskal zelo zabaven ter duhovit pisatelj, g. Primož Suhodolčan.

Vsi učenci, ki smo v tem šolskem letu pristopili k bralni znački, smo ga že nestrpno pričakovali v mali telovadnici naše šole. Že ob vstopu v telovadnico smo vedeli, da bo to srečanje nepozabno. Pisatelj se je namreč ozrl na svojo sliko na panoju in nas vprašal, če je to zares on.

 

Od pisatelja smo pričakovali, da se bo z nami pogovarjal o knjigah, zato nas je presenetilo, ko je rekel, da ne bo govoril o knjigah. Zelo nas je nasmejal, ko nam je pripovedoval o dogodkih v svojem otroštvu in nam jih predstavil na hudomušen način. Zaupal nam je, da so čisto vsi dogodki v njegovih knjigah resnični. In še to je povedal, da nikoli ne bomo uganili, kje si je zadnjikrat razbil glavo. V Murski Soboti, ko se je zaletel v prometni znak STOP, nam je izdal.
Ob zaključku srečanja smo gostu podarili sliko prikupnega vesoljčka, delo našega učenca. Nad darilom je bil navdušen. 
Tjaša Malok, 7.c
IP Šolsko novinarstvo

Podelitev večernice


V četrtek, 20. septembra 2012, smo prisostvovali podelitvi 16. večernice 2012, ki je potekala v gledališki dvorani Park v Murski Soboti. Uživali smo ob nastopu pevke Bilbi. Dvorana je bila nabito polna učencev in odraslih. Na platnu so bile predstavljene nominirane knjige iz vseh preteklih let. Nekatere knjige smo poznali že od prej. Napovedovalka je razglasila ime zmagovalca in ta je dobil posebno darilo. Zmagovalec je povedal nekaj besed. Ko se je prireditev končala, smo se posladkali s torto in pijačo, dobili pa smo tudi revije in knjigo. Prireditev je bila zabavna, zanimiva in poučna.
In kdo je dobil večernico? Povprašajte kar mene.
Kiara Ropoša, 9.cBilo je zelo prijetno, najbolj pa mi je bil všeč zaključek, saj so nam ponudili torto in podarili knjige. Uživala pa sem tudi ob petju Bilbi.
Karolina Borovšak, 9.c

Bilo mi je zelo všeč. Bilbi mi je bila odlična. Na koncu smo dobili tudi okusno torto ter vrečko s knjigo in revijami.
Ana Kerec, 9.c

Popular posts from this blog

My terrible holidays

I remember my last year's holidays. It was in summer. I was home alone so I invited my friends to come over. We decided to go to the swimming pool. Then it suddenly started raining! Afterwards we wanted to make some popcorn but there wasn't any. Rain stopped and sun showed itself so we went out. One of us had the idea that we should go to our river Mura. "So it be," we said. We took our bicycles, but I had a flat tire so I had to walk. I thought it couldn't be worse but then it started raining again. I waited under the tree and yelled to others: "Wait!" They didn't hear me. It was getting dark. I turned back and went home. Next day, when my family came home, I remembered that we are going to Italy. I grabbed my luggage and ran to the car. When we arrived to the hotel, I wanted to put my things out of my suitcase, but it was completely empty. I forgot to pack my things at home! I jumped on bed and wanted to sleep, but our neighbors were so loud. I p…

Likovne pesmi (8. razred)

My day

My day I get up at quarter to seven. I dress up. At seven o'clock I have breakfast. Then I brush my teeth and put on my jacket. At twenty past seven I go to school with my brother and sister. We take the bus. Lessons start at eight o'clock. We finish school at half past twelve or quarter past one. I do my homework. I don't play tennis or basketball, but I go to dance class. I have dinner at half past seven. I have a shower at quarter to eight. I go to bed at nine o'clock. I read a book then I go to sleep.
Katarina Bunderla, 6. B
My Monday First I get up, then I go to the bathroom and wash my teeth. Then I go to my room, in my room I get dressed and go to the dining room. I go to the bus stop at 7:15. I wait the bus for 15 minutes. When the bus comes I sit down and go to school.
On Monday have we Nature, Physical Education, Art, Math and Slovene. When I finish school, I go to the bus stop. At the bus stop I wait the bus with my friends. When the bus comes I sit down a…