Preskoči na glavno vsebino

Naravoslovni teden v Tolminu

V ponedeljek, 15. oktobra 2012, smo se učenci sedmih razre-dov naše šole odpravili v CŠOD Soča-Tolmin.
Po kar dolgotrajni vožnji z avtobusom smo opoldne prispeli v Tolmin. Naše sobe so bile lepo urejene. Vsak dan smo imeli organizirane različne dejavnosti. Večkrat smo se sprehodili do sotočja, opravili smo orientacijski pohod, se povzpeli na Kozlov rob, merili temperature Soče in Tolminke, ...
Najlepše mi je bilo, ko smo se odpravili v Triglavski narodni park, kjer smo si ogledali Tolminska korita in prečkali Hudičev most. Ta most se nahaja na višini 60 metrov. Z nami sta šla učitelj Edi, ki nas je vodil, in naša razredničarka, ki nas je spodbujala na poti.
Bivanja v domu Soča, smaragdne reke Soče, naravnih lepot in bogatega muzeja se bom zmeraj spominjala.
Maša Kutoša, 7.c
IP Šolsko novinarstvo

Zadnji dan v Tolminu

V petek, 19. oktobra 2012, nas je čakal odhod domov. Še preden smo se poslovili, nas je čakala zelo dolga pot na Kozlov rob. Med potjo smo si ogledali veliko zanimivih rastlin in živali ter spoznali posebnosti tega vrha. Čez eno uro smo končno prispeli na vrh. Na vrhu stoji grad, ki je v ruševinah že od leta 1348. Pomalicali smo in se po strmi poti vrnili. Sledilo je čiščenje sob in pakiranje še zadnjih stvari v kovček. Poslovili smo se od učiteljev, jim izrekli nekaj prijaznih besed in jim pomahali v slovo. Nato smo krenili na pot. Domov smo prišli ob sedmi uri zvečer. Med potjo pa smo se še ustavili v McDonald'su. Hm, to pa je nekaj!
Andreja Mekicar, 7.b
IP Šolsko novinarstvo

Vtisi učencev o naravoslovnem dnevu

»Mnogim učencem bodo v spominu ostale lepote Tolminskih korit in
Hudičev most.«
»Ne bom pozabila orientacijskega pohoda.«
»Bilo mi je lepo, ko smo se izgubili na pohodu. Namreč, znašli smo se in si skrajšali pot.«
»Čudovito je bilo plezanje po plezalni steni, uspešni smo bili skoraj vsi.«
»V spominu mi bosta ostali reki Tolminka in smaragdna Soča.«
»Višek vsega se mi je zdel zaključni večer z modno revijo in plesom, ki se je žal prezgodaj končal.«
»Nepozabno je bilo lokostrelstvo, kjer je bila Tjaša absolutna zmagovalka.«
»Uživali smo v različnih športnih igrah.«
»Vsi učitelji tamkajšnjega centra so bili prijazni, vedri, enako naše razredničarke..«



Iz Murske Sobote,
podali smo se na pot,
da spoznali bi življenje drugod.
Prispeli smo v Tolmin,
v domu Soča
sprejel nas je ves učenjaški tim.
Marija Šnurer,
razredničarka 7.b
 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

My terrible holidays

I remember my last year's holidays. It was in summer. I was home alone so I invited my friends to come over. We decided to go to the swimming pool. Then it suddenly started raining! Afterwards we wanted to make some popcorn but there wasn't any. Rain stopped and sun showed itself so we went out. One of us had the idea that we should go to our river Mura. "So it be," we said. We took our bicycles, but I had a flat tire so I had to walk. I thought it couldn't be worse but then it started raining again. I waited under the tree and yelled to others: "Wait!" They didn't hear me. It was getting dark. I turned back and went home. Next day, when my family came home, I remembered that we are going to Italy. I grabbed my luggage and ran to the car. When we arrived to the hotel, I wanted to put my things out of my suitcase, but it was completely empty. I forgot to pack my things at home! I jumped on bed and wanted to sleep, but our neighbors were so loud.

Likovne pesmi (8. razred)

Namigi za branje - Nevidni meč

  A N T H O N Y         H O R O W I T Z NEVIDNI MEČ                                                              Alex Rider       Gospod Blunt     Skorpia      MI6      Tom      Stražarji      KRATEK OPIS Prebral sem še četrto knjigo za bralno značko. Ta knjiga je Alexa spravila na napačno stran, k Skorpiji. To je bila tajna organizacija, ki je sprejemala denar za najrazličnejše potege, ki so oškodovali svet.  Tokrat se je Alex napotil v Benetke na dvotedenske počitnice. V resnici je pa bil tam, da najde Skorpijo. Jasen mu je pred smrtjo rekel, naj v Benetkah poišče Skorpijo in odgovore na smrt njegovega očeta. Našel je ladjo, ki ji je sledil do zabave v eno od vil.   Srečal je Nilela, ki je Alexa premagal, ter ga dal v zaboj v kleti. Alex je komaj čez nekaj časa opazil, da ga bo plima utopila. Hitro se je rešil in ko je naslednjič spoznal Nila, je bil do njega prijazen. Ko je Nile razstrelil farmacevtsko družbo Constanto je Alexa peljal h gospodični, ki je vodila Skorpijo. Tam